συλλογές
αφιερώματα
χριστιανικά
μεσαιωνικά
χάρτες
ψηφιδωτά
χειρόγραφα
ζωγραφική
γλυπτική
εγκαταστάσεις/κατασκευές
χαρακτική
φωτογραφία
αρχιτεκτονική
σκίτσα/σχέδια
λαϊκές τέχνες
κριτικές/παρουσιάσεις

Designed by TemplatesBox
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ / ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Κωνσταντίνος Αγγέλου

Βιογραφικό Σημείωμα

Γεννιέται στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 1973. Τριών χρονών θα μετακομίσει μαζί με τους γονείς του στο Ιράκ όπου θα ζήσει 5 χρόνια που θα επηρεάσουν τις μεταγενέστερες καλλιτεχνικές του επιλογές.

Στην Ελλάδα επιστρέφει το 1980. Μαθητής ακόμα μοιράζεται την αγάπη του για την ζωγραφική και τον αθλητισμό στον οποίο θα διακριθεί το 1988 όταν θα νικήσει σε πανελλήνιους αγώνες στίβου παίδων. Από το 1990 θα σπουδάσει αθλητισμό στα ΤΕΦΑΑ Αθήνας ενώ παράλληλα ασκείται στην ζωγραφική κάνοντας μαθήματα σχεδίου δίπλα στον καλλιτέχνη Νίκο Στέφο.

Το 1997, ενώ ήδη διδάσκει σαν καθηγητής Φυσικής Aγωγής σε δημόσια σχολεία μπαίνει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στο εργαστήρι ζωγραφικής του πρώην πρύτανη Χρόνη Μπότσογλου. Κατά την διάρκεια των σπουδών του θα οργανώσει μια εντελώς δική του έρευνα βασισμένη σε ένα πρωτότυπο τρόπο σκέψης. Παράλληλα με τις βασικές σπουδές, παρακολουθεί μαθήματα γλυπτικής και ψηφιακών μορφών τέχνης. Χρήσιμη στις καλλιτεχνικές του επιλογές θεωρεί και την ενασχόληση στο βιομηχανικό σχεδιασμό όπου εξειδικεύεται.

Το 2002 αποφοιτά με άριστα από το εργαστήριο ζωγραφικής και του απονέμεται τιμητική υποτροφία από το Ι.Κ.Υ. ως πρώτος απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το 2003 συνεχίζει τις σπουδές του στο τρίτο έτος σπουδών στο εργαστήριο γλυπτικής του Γιώργου Λάππα.

Από το 2002 και για δυόμισι χρόνια θα εργαστεί για τον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού ως στέλεχος σχεδιασμού νέων προϊόντων. Από το 2005 ασκεί, διδάσκει μαθήματα τέχνης σε μικρούς και μεγάλους. Από το 2006 αρχίζει να αρθογραφεί και διοργανώνει ομιλίες του ή συμμετέχει σε συζητήσεις με κύριο ενδιαφέρον του την σχέση του καλλιτεχνικού έργου με την κοινωνική πραγματικότητα, τις δυνατότητες και τις προυποθέσεις για την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση στην σύγχρονη εποχή.

Το 2006 ιδρύει το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ που αποτελεί ένα ανοιχτό ιστό καλλιτεχνικής δράσης και επικοινωνίας 99 αυτόνομων καλλιτεχνών από διάφορες αισθητικές τάσεις με στόχο την απεξάρτηση τους από το υπάρχον σύστημα της τέχνης και την επαφή τους με ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας. Με το δίκτυο θα πραγματοποιήσει διεθνείς παρουσίες σε Συρία, Ιταλία και Βέλγιο και στο Mabrida Studios στo Κορωπί.

Ως καλλιτέχνης καταπιάνεται σε πολλούς τομείς όπως οι κατασκευές, οι εγκαταστάσεις σε χώρους (κυρίως σκοτεινούς θαλάμους), οι ψηφιακές μορφές τέχνης (ψηφιακές εγκαταστάσεις με φώς) χωρίς όμως να έχει αφήσει τις πιο παραδοσιακές μορφές εικαστικής δημιουργίας όπως η ζωγραφική και η γλυπτική που προσαρμόζονται στο ιδιαίτερο ύφος του.

Η παθιασμένη του ενασχόληση με την μελέτη της φιλοσοφίας, της ψυχολογίας, της φυσικής και των μαθηματικών απεικονίζουν την τάση του να ερευνά σε βάθος το νόημα των καλλιτεχνικών μορφών και να αντιμετωπίζει την φύση και τον άνθρωπο ως σύνολο. Ιδιαίτερα τον απασχολούν χώροι όπως η αντίληψη, τα πολύπλοκα συστήματα και ερωτήματα που αφορούν τον τρόπο της υλικής αναπαράστασης του νοήματος.

Έργα του, εκτός ιδιωτικών συλλογών, βρίσκονται, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και στον Σταθμό του ΗΣΑΠ στα Κάτω Πατήσια στην Αθήνα.

Διέυθυνση κατοικίας: Χίου 13, Αγία Παρασκευή , 15343, Αθήνα, www.artooth.org, angelou@contemporaryart.gr, Τηλ. 210-6015554, Κιν. 697-6427129.