συλλογές
αφιερώματα
χριστιανικά
μεσαιωνικά
χάρτες
ψηφιδωτά
χειρόγραφα
ζωγραφική
γλυπτική
εγκαταστάσεις/κατασκευές
χαρακτική
φωτογραφία
αρχιτεκτονική
σκίτσα/σχέδια
λαϊκές τέχνες
κριτικές/παρουσιάσεις

Designed by TemplatesBox
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Στράτος Μιχαηλίδης

Αντί ταυτότητας

Ο Στράτος Μιχαηλίδης γεννήθηκε το 1945 στη Μεγάλη Στέρνα του Κιλκίς. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών του Μπρνό Τσεχοσλοβακίας και αρχιτεκτονική στην Ανώτατη Βιομηχανική και Καλλιτεχνική σχολή της Πράγας. Ως ζωγράφος διατηρεί εργαστήρι στην Αθήνα και ζωγραφίζει με διάφορες τεχνικές όπως λάδια, ακουαρέλες, ακρυλικά και αυγοτέμπερες.

Όπως σημειώνει ο Μουσειολόγος και Συντηρητής Έργων Τέχνης Ξενοφών Αργ. Παπαευθυμίου «...μέσα στο εικαστικό έργο του Στράτου Μιχαηλίδη είναι προφανής η αναζήτηση της Ελλάδας-πατρίδας ως χώρος και ως μνήμη. Η αναζήτηση αυτή γίνεται με μία νεωτεριστική διάθεση σε εικαστικό και νοηματικό επίπεδο. Δημιουργεί εικόνες με έναν ιδιαίτερο εικαστικό κώδικα όπου ο χειρισμός του χρώματος, η σύνθεση της φόρμας και η χρήση των συμβόλων, έχουν αναφορές σε έργα μοντερνιστών όπως ο Cezanne, o Delvaux, o Klee και ο Mondrian, αναδεικνύοντας έτσι το χρώμα, το τοπίο και τις μνήμες της πατρίδας του μέσα από μία μεταφυσική διάσταση...».

Ο Στράτος Μιχαηλίδης έχει πάρει μέρος με έργα του σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του με πολλές ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και άλλες πόλεις.