συλλογές
αφιερώματα
χριστιανικά
μεσαιωνικά
χάρτες
ψηφιδωτά
χειρόγραφα
ζωγραφική
γλυπτική
εγκαταστάσεις/κατασκευές
χαρακτική
φωτογραφία
αρχιτεκτονική
σκίτσα/σχέδια
λαϊκές τέχνες
κριτικές/παρουσιάσεις

Designed by TemplatesBox
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Θανάσης Μπακογιώργος

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Θανάσης Μπακογιώργος γεννήθηκε το 1942 στη Μαυρομάτα Ευρυτανίας. Από το 1974 ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε σκηνογραφία και διακόσμηση στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο του τον Β.Βασιλειάδη. Το 1975 δημιούργησε το Κέντρο Τέχνης και Λόγου «Πανσέληνος», που επί δώδεκα χρόνια ανέπτυξε αξιόλογη εκθεσιακή δραστηριότητα με καλλιτέχνες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, κυρίως από το χώρο των Βαλκανίων. Έχει στο ενεργητικό του είκοσι ατομικές εκθέσεις και έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές. Έργα του υπάρχουν σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην έκθεση «Βυζαντίου Μνήμες» (Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, 23/11/2005) παρουσιάζεται ένα μέρος από τα μοναστήρια του Αγίου Όρους και των Μετεώρων, καθώς και αρκετά έργα μικρών διαστάσεων που αντλούν τη θεματογραφία τους από το Βυζάντιο.

Με τεχνοτροπία που βασίζεται στη λαϊκή και Αγιορείτικη τέχνη, ο καλλιτέχνης παρουσιάζει πολιτείες που αντανακλούν τη βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, όπως τη βυζαντινή Θεσσαλονίκη καθώς και ελληνικούς μοναστηριακούς χώρους όπως τα Μετέωρα και το Αγίον Όρος.

Δείτε έργα του από τη συγκεκριμένη έκθεση.