συλλογές
αφιερώματα
χριστιανικά
μεσαιωνικά
χάρτες
ψηφιδωτά
χειρόγραφα
ζωγραφική
γλυπτική
εγκαταστάσεις/κατασκευές
χαρακτική
φωτογραφία
αρχιτεκτονική
σκίτσα/σχέδια
λαϊκές τέχνες
κριτικές/παρουσιάσεις

Designed by TemplatesBox
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Ρουμπίνα Σαρελάκου

Βιογραφικό Σημείωμα

Η Ρουμπίνα Σαρελάκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950.

Αρχικά μαθήτευσε κοντά στους ζωγράφους Π. Σαραφιανό, Ν. Νικολάου και Γ. Μόραλη. Τελείωσε το Εργαστήριο Χαρακτικής της Α.Σ.Κ.Τ. (1969-1974) με δάσκαλο τον ζωγράφο-χαράκτη Κ. Γραμματόπουλο. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ecole des Beaux-Artes (1974-1976) στο Παρίσι με δάσκαλο τον G. Dayez.

Έχει παρουσιάσει το έργο της σε 27 ατομικές εκθέσεις καθώς και σε πολλές ομαδικές και διεθνείς εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δίδαξε επί πολλά έτη Ελεύθερο Σχέδιο και Χρώμα, στην Σχολή Βακαλό Art and Design. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Τέχνης και Φιλοσοφίας, όπου δίδαξε ζωγραφική και χαρακτική.

Το 1980 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το χαρακτικό της έργο, μετά από πρόταση των Ακαδημαϊκών: γλύπτη Γ. Παππά, ζωγράφου Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα και του ιστορικού της τέχνης Π. Πρεβελάκη.

Το 1985 της απονεμήθηκε το Α΄ Βραβείο Χαρακτικής, από την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Το 1986 τιμήθηκε με το Α΄ Βραβείο Χαρακτικής του Ιδρύματος Τάκη Τρανούλη. Το 1987 της απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στην Διεθνή Biennale Χαρακτικής του Βερολίνου Intergrafik ’87.

Το 2000 φιλοτέχνησε τα σκηνικά για το θεατρικό έργο τουTennesse Williams, Outcry, σε σκηνοθεσία Θόδωρου Γράμψα, στο Νέο Ελληνικό Θέατρο Γιώργου Αρμένη. Έργα της υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.